ma. jul 15th, 2024


Met de regelmatig doorbrekende zon en de stijgende temperaturen halen veel motorrijders hun ‘fiets’ dit jaar weer van stal. Een uitstekend moment om ook de aanschaf van een nieuwe motorfiets te overwegen. Moto Guzzi maakt die keuze eenvoudig door de langverwachte Stelvio nu op de markt te brengen.

Dit nieuwe Moto Guzzi-model is een echte dikke all-roader en heeft al veel opzien gebaard in de internationale media. De Stelvio is vernoemd naar voor motorrijders de wellicht meest uitdagende bergpas van Europa, de Stelvio. Op weg naar en van de roemruchte top in de Dolomieten eisen de tientallen hairpins het uiterste van de machine op het gebied van motorvermogen, koppel, perfect stuurgedrag, remmen en rijcomfort. De Moto Guzzi Stelvio voldoet aan al die wensen en doet zijn naam dan ook alle eer aan.

Quatrovavolve technologie
Het technisch hart van de nieuwste Guzzi-machine wordt gevormd door het nieuwe, robuuste ‘Quatrovavolve’ blok met vier kleppen per cilinder, die ook de Griso 8V voortstuwt. Door een aantal technische innovaties en een gewijzigd uitlaatsysteem perst de dwarsgeplaatste 90° V-twin 110 pk bij 7.500 tpm uit 1.151 cc. Hij beschikt over een koppel van 108 Nm bij 6.400 tpm.

De Stelvio is voorzien van een zesversnellingsbak en een cardan. Ook de andere techniek is uitstekend voor elkaar met een forse upside-down-voorvork, een 19-inch-voorwiel (achter een gespaakte 17 inch achtervelg en een enkelvoudige achterbrug) en ruim bemeten remmen. Vóór wordt het stoppen verzorgd door radiaal gemonteerde vierzuigerremklauwen en 320 mm remschijven, terwijl achter een 282 mm remschijf en een tweezuigerremklauw gemonteerd zijn. ABS is optioneel verkrijgbaar. Aan de voorzijde rolt de Stelvio op 110/90-ZR19 rubber, achter staat hij op een 180/55-ZR17 band.

Het rijgedrag is naar individuele voorkeuren af te stellen door de zowel vóór als achter volledig instelbare veerelementen. Het rijcomfort van de Moto Guzzi Stelvio staat op een hoog niveau, onder meer dankzij het instelbare zadel en windscherm.

Moto Guzzi Stelvio: nu in Nederland
De Moto Guzzi Stelvio, waarmee bij iedere officiële Moto Guzzi-dealer nu proefgereden kan worden, is met onmiddellijke ingang leverbaar. De catalogusprijs van deze nieuwe ‘Guzzi’ bedraagt € 14.862, – in Nederland en voor € 13.490,- in België

Door Guzzioot

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.