zo. mei 26th, 2024


Moto Guzzi showt V12 concept
@Motorzine

Moto Guzzi

© Moto Guzzi

Motor Guzzi weet zich niet vaak te kwalificeren met innovatieve concepten. In tegenstelling tot de boxer van BMW, is het V-blok bij il Guzzi een iet wat weinig aan doorontwikkeling onderhevig. Dit keer op de motorbeurs in Milaan, tonen de Italiaanse vaklui iets anders. De V12 is een motor in concept met een hang naar de sportieve successen van weleer.

Pierre Terblanche (die onlangs nog de Ducati Hypermotard ontwierp) en Miguel Galluzzi (bekend van de Ducati Monster) — twee van de meest beroemde motorontwerpers in Italie — stonden garant voor de toekomstvisie van een nieuwe generatie Moto Guzzi’s. Doelstelling was terug te gaan naar de klassieke tradities. Met de rode Moto Guzzi V12 LM wordt teruggegaan naar de de roemruchte motor die duelleerde op Le Mans. Klassieke ongestroomlijnde ontwerpen komen weer terug in de Guzzi V7 Strada, Clubman Racer of Mille GT.

De machtige 1200 is in Milaan te bewonderen als LM, Strada en X. Die laatste oogt heel spectaculair met zijn atletische vormen. De X toont een geslaagde combinatie van de Supermoto-stijl met het achtzuigersterke V2-blok dat gebruik maakt van nieuwe lucht- en oliekoelingstechnieken. Alle drie de conceptfietsen hebben dezelfde motor en hetzelfde frame van aluminium. Volgens Moto Guzzi zal het ten minste twee jaar duren tot de motorfietsen klaar zijn voor productie.

moto-guzzi-v12_

Door Guzzioot

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.