zo. mei 26th, 2024

Ubuntu

Linux-Logo

Linux voor Iedereen

Ubuntu is een compleet en gratis linux besturingssysteem, vrij beschikbaar met zowel community als betaalde ondersteuning. Ubuntu wordt ontwikkeld door een grote community en we nodigen je graag uit om mee te doen!

De Ubuntu community is gebaseerd op de ideeën uit het Ubuntu manifest: dat software zonder enige (betalings)verplichting beschikbaar zou moeten zijn, dat software door iedereen in zijn of haar taal bruikbaar zou moeten zijn, ook voor mensen met een handicap, en dat iedereen de vrijheid moet hebben om software aan te passen aan zijn of haar wensen.

Deze vrijheden maken Ubuntu fundamenteel anders dan traditionele ‘gesloten’ software: niet alleen zijn alle tools gratis beschikbaar, ook heb je de vrijheid om de software aan te passen zoals je zelf wilt.

Ubuntu is geschikt voor gebruik op zowel desktop als server. De meest recente versie van Ubuntu biedt ondersteuning voor de PC (Intel x86), 64-bit PC (AMD64) en Sparc (Sun Sparc) computers.

Ubuntu bevat meer dan 16.000 softwarepakketten, maar de standaard desktop installatie past op één enkele cd. Van tekstverwerken en werken met spreadsheets tot webserver software en programmeertoepassingen, alles is te vinden in Ubuntu.

 

ubuntu

2 gedachte over “Ubuntu”
 1. PC-fabrikanten willen meer opensource-drivers
  Enkele grote computerfabrikanten, waaronder Dell, HP en Lenovo gaan zich hard maken Linux op de desktop. Ze vragen daartoe hun componentleveranciers om opensource-drivers.
  Redactie CRN/Computable , Channelweb, 2 mei 2008

  Lenovo, HP en Dell gaan hun toeleveranciers ‘met klem’ vragen om opensource-drivers die ze kunnen integreren in de Linux-kernel. Het gaat daarbij vooral om de leveranciers van chipsets en andere componenten. Dat maakten de computerfabrikanten bekend tijdens een conferentie van de Linux Foundation in Austin, Texas.

  Door de oproep willen ze het gebruik van Linux op de desktop optimaliseren en stimuleren. Ook Asustel Computer, de fabrikant van de populaire op Linux gebaseerde Eee PC dringt bij zijn leveranciers aan op opensource-drivers voor Linux.

  Bron: Channelweb

 2. Linux voor Dummies maar mag zo niet heten natuurlijk.
  Nietemin een aanrader voor wie het zwaar zuigende Vista ook zat is en over wil schakelen aan het modernste, nieuwste, populaire en frisse besturingssysteem van deze eeuw.
  Ubuntu genaamd, de jongste en nu al de populairste Linux distributie van deze tijd.

  Voor Windows-hobbyisten die nu wel eens willen weten wat er met Linux kan en dat dan ook zelf willen doen!

  Probleemloos overstappen op Linux is een gids bij de overstap van Windows naar Lnix. Met behulp van Ubuntu Linux nemen de schrijvers u sta voor stap mee van het veiligstellen van uw bestanden tot aan de installatie van Linux naast uw huidige Windows. Met de bijgeleverde opstartbare DVD [met Feisty Fawn] kunt u Ubuntu Linux vrijblijvend starten en proberen, of op uw pc installeren naast of in plaats van Windows.

  De voor dit boek speciaal samengestelde DVD, gebaseerd op Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn) laat u kennismaken met drie grafische werkomgevingen (KDE, GNOME, Xfce) . Daarnaast zijn ruim 80 programmaś meegeleverd op het gebeid van tekstverwerking, rekenbladen, chat, internet, multimedia, e-mail, personal information management , audio- en videobewerking, fotobeheer- en bewerking, blogging en veiligheid. U leert uw nieuwe Linux-systeem te beheren, uit te breiden en aan te passen aan uw wensen.

  De schrijvers hebben voor een realistische aanpak gekozen en schrikken er niet voor terug problemen en knelpunten te benoemen. Zij maken van problemen echter uitdagingen door daar duidelijk beschreven oplossingen voor te bieden.

  De auteurs vertegenwoordigen twee verschillende aspecten van de Linux wereld. Dennis Leeuw is een ervaren Linux-gebruiker, die gefascineerd is door het koppelen van systemen. Hij schrijft documentatie voor het project GNUStep en doet het liefst alles via de commandoregel.

  Jan Stedehouder houdt zich vooral bezig met de overstap van Windows op Linux en de rol die opensourcesoftware hierbij kan sppelen. Via het project Opensourecelearning stimuleert hij de ontwikkeling van multimediaal lesmateriaal voor opensourcesoftware en Linux. Hij doet het liefst alles via een strakke grafische interface.

  Probleemloos overstappen op Linux + DVD Leeuw, D. & Stedehouder, J.

  bol.com prijs: € 27,51

  Op werkdagen voor 14.00 uur besteld, morgen in huis
  Paperback | 267 Pagina’s | Sdu Uitgevers
  ISBN10: 9012117755 | ISBN13: 9789012117753

Reacties zijn gesloten.