Gedichten van Albertine

Denk aan uw dier

Veel mensen denken niet goed na als het om dieren gaat. Een hond of poes is zo gekocht maar dan !!!!!!
Steeds vaker gaat dit ten koste van het dier en vliegen ze als zoete broodjes over de toonbank vooral op internet.
Een hond of poes is niet alleen maar leuk als ze klein zijn en ze brengen nu eenmaal extra werk mee. In het begin wordt het dier nog enthousiast uitgelaten, maar veel mensen vinden het op een gegeven moment een last worden en wordt er nog maar nauwelijks naar ze omgekeken. Ze worden uit de auto gezet, aan een boom gebonden, weggestopt in de schuur of ze belanden op internet waar veel broodfokkers, handelaren en nog meer van dat gajes zoals opkopers die de mensen met mooie praatjes in hun leugens laten trappen, op de loer liggen.
Gelukkig zijn er veel mensen die zich voor deze dieren inzetten en de mensen op verschillende manieren waarschuwen voor wat er met hun dieren kan gebeuren. Op deze wijze proberen we het leed te verminderen, maar nog lang niet is iedereen van deze praktijken op de hoogte. Veel te makkelijk doen mensen hun huisdier weg en vergeten dat ze te maken hebben met levende wezens met gevoel, die het verschrikkelijk vinden om uit hun vertrouwde omgeving weggerukt te worden en een onzekere toekomst tegemoet gaan.
Daarom willen we proberen zoveel mogenlijk mensen te bereiken zodat ze hun dieren niet zomaar lozen, want het gevaar ligt op de loer.
Er zijn zoveel mensen die het slecht met ze voor hebben alleen maar om geld !
Want blijkbaar hebben bepaalde mensen nooit genoeg en willen steeds meer koste wat kost en dan maar over de rug van bv de honden.
Er zijn ook mensen die door omstandigheden hun dier weg moeten doen en er echt een fijne baas voor proberen te vinden, maar ook die mensen worden met mooie geloofwaardigen verhalen om de tuin geleid en wordt Fikkie die eerst nog lekker in huis lag zonder pardon in een schuur of loods gesmeten.
Er kan gewoon niet genoeg gewaarschuwd worden voor deze praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen, dus wees extra alert als iemand reageert. Laat diegene zich ligatimeren, schrijf alle gegevens op zoals naam, adres, telefoonnummers, ga niet over 1 nacht ijs, breng uw dier evt zelf of ga eerst kijken. Hoe meer indrukken u op doet om er ‘zeker’van te zijn dat uw dier goed terecht komt hoe beter al blijft het heel erg moeilijk omdat de mensen met kwade bedoelingen zeer gewiekst zijn.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

© 2024 Gedichten van Albertine | Entries (RSS) and Comments (RSS)

Design by Web4 Sudoku - Powered By Wordpress