Gedichten van Albertine

Puppy transport

Het ene moment lekker warm tegen moeder aan,
het andere in een krat gedumpt om een lange reis tegemoet te gaan.
Zonder eten en drinken angstig tegen soortgenootjes aangekropen,
in afwachten van wat er komen gaat. Zich van geen kwaad bewust en geen idee wat ze te wachten staat. Vanuit Tsjechiƫ gaat de reis naar Nederland, waar deze pups zullen gaan van hand tot hand. Vaak ongeent of met valse boekjes worden ze verhandeld en onfatsoenlijk behandeld.
Winst is hun naam, de rest is niet belangrijk, met kleine kraaloogjes kijken ze je aan, zittend in hun eigen zeik !
Hoe kan het bestaan dat zoiets kleins, onschuldigs en liefs zoveel leed wordt aangedaan, hoe krijg je het over je hart om deze kleintjes te negeren en te behandelen als een ding.
Hoe kun je zo gevoelloos zijn zonder geweten, hoe krijg je het voor elkaar om te vergeten dat je te maken hebt met levende wezentjes met gevoel !
Onschuldige slachtoffertjes van de mens, met in hun hartje maar een wens, liefde en geborgenheid.
Dit wilde ik even kwijt, om iedereen er nog maar eens op attent te maken, dat er nog steeds geen einde is gekomen aan deze duistere zaken.
Ik hoop dat dit toch snel gaat gebeuren, want het leed van deze kleintjes is zwaar te betreuren. Soms worden chauffeurs betrapt en zijn de pups op tijd ontsnapt uit hun ellendige situatie, maar veel te vaak gaat het fout en krijgen zij geen enkele gratie.

pups-in-krat.jpg

2 Responses to “Puppy transport”

  1. 1
    corry Says:

    Hier zijn natuurlijk geen woorden voor!! en wij zijn een ‘ontwikkeld’ land??

  2. 2
    admin Says:

    Het is idd te zot voor woorden, degene die ze laatst aan hebben gehouden werd terug gestuurd met nog 30 pups in zijn wagen, weer een lange reis zonder eten en drinken, wie weet waar ze terecht komen, ik begrijp dus niet dat ze niet alles in beslag genomen hebben, wat hij doet is illegaal dus…… snap er geen ene bal van.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

© 2024 Gedichten van Albertine | Entries (RSS) and Comments (RSS)

Design by Web4 Sudoku - Powered By Wordpress