Gedichten van Albertine

Oplichtingspraktijken Nathalie Bakker !

BLID WAARSCHUWT VOOR OPLICHTINGSPRAKTIJKEN VAN
NATHALIE BAKKER – VAN DER KAMP 09 oktober 2008 Nieuwsbericht © BLID BLID Voorzitter Dirk Blanchart kon vandaag samen met het FOD Dierenwelzijn oplichtster Nathalie Bakker – Van Der Kamp onderscheppen toen zij te voet een paard van een weide in Asper naar haar woning in Oudenaarde bracht. Zowel BLID als Gaia als het FOD Dierenwelzijn kregen de afgelopen jaren talloze klachten over Nathalie Bakker – Van der Kamp, die mensen aanspoort om hun dier tegen een vergoeding af te staan, waarna zij zogezegd op geheel vrijwillige basis een goede nieuwe thuis voor hen zoekt. In realiteit biedt zij echter de dieren te koop aan en hen laat verkommeren als er niet snel een koper gevonden wordt. Verschillende mensen en organisaties uit Nederland en België spanden al rechtzaken aan tegen deze vrouw, die toch ongestoord op het gekozen pad blijft verdergaan.

De Nederlandse Nathalie Bakker – Van der Kamp week enkele jaren geleden uit naar België, toen de grond haar te heet onder de voeten werd na een rechtzaak in Nederland. Bij onze Noorderburen werd zij na talloze klachten ontmaskerd en in 2004 al startte er een heuse campagne tegen haar wanpraktijken. Nederlandse dierenvrienden begrijpen nog altijd niet hoe de rechtbank haar ‘onschuldig’ kon verklaren. In die tijd lichtte zij vooral mensen met honden op. Vier jaar later breidde zij haar werkterrein uit naar paarden, maar ook van schapen, geiten, varkens, vogels, knaagdieren, fretten, konijnen, pony’s, ezeltjes, schildpadden en reptielen blijkt zij volgens haar talrijke advertenties niet vies te zijn. Hoe gaat Nathalie Bakker – Van der Kamp te werk?
Op allerlei zoekertjeswebsites plaatst zij advertenties, waarin zij mensen aanspoort om hun huisdier aan haar toe te vertrouwen mits een ‘kleine vergoeding’. Nathalie zou vervolgens op vrijwillige basis voor de dieren een ‘nieuwe thuis’ zoeken. Mensen die van hun huisdieren houden, maar er om de een of andere reden niet meer zelf voor kunnen zorgen, zijn maar wat blij dat ze een dierenvriend vinden die tijdelijk voor de opvang wil instaan en een nieuw onderkomen wil zoeken voor hun lieveling. Ze halen dan ook gezwind de portemonnee boven om deze ‘kleine eenmalige bijdrage’ te betalen. Zodra Nathalie een nieuw dier binnenkrijgt, biedt zij het te koop aan via tientallen zoekertjeswebsites. Intussen laat zij na om de dieren te voeden en te verzorgen. Talloze klachten over paarden met wormen en schurft kwamen BLID al ter ore. Tientallen honden in erbarmelijke conditie, waarmee vervolgens zonder enige vergunning of kennis van zaken gefokt werd, werden reeds door het FOD in beslag genomen. Het aantal gedupeerden dat een dier afstond of aankocht is de afgelopen jaren tot een ongezien hoogtepunt gestegen. Nathalie Bakker – Van der Kamp beschikt overigens over geen enkele vergunning.
“Ik was paard gaan leren rijden die bij Nathalie Bakker – Van der Kamp,” vertelt een bijna gedupeerd meisje dat anoniem wenst te blijven. “ Er stond bij Nathalie Bakker een paard te koop en indien het niet verkocht geraakte voor 2500 euro, zouden de eigenaars het dier naar het slachthuis brengen. Nathalie Bakker kon ervoor zorgen dat ik het paard voor 2000 euro kon krijgen, voor het paard dat zij wellicht gratis gekregen had, ze wist dat ik medelijden met dat paard voelde en dat ik ook geen kennis van paarden had. Ik kreeg meteen een aankoopovereenkomst in de handen geduwd. Toen ik mij eerst nog wat wou informeren en ik samen met familie het paard ging bekijken, werd vastgesteld dat het paard geen enkele waarde had. Nathalie Bakker – Van der Kamp werd als het ware met haar rug tegen de muur geplaatst en kon geen antwoordt meer bieden aangaande de negatieve opmerkingen betreffende het paard. Daarna kreeg ik plots een brief in de bus dat ik 7 dagen tijd had om een voorschot van 500 euro te betalen en dat er 75 euro per maand zou aangerekend worden voor het gebruik van de weide waarop het paard stond. Een weide, waar zij nota bene 200 euro per jaar voor betaalt en waar ook nog andere paarden op lopen. Dit is pure geldklopperij en dit heeft niets met dierenliefde te maken. Toen ik weigerde om het gevraagde bedrag te betalen, haalde Nathalie Bakker – Van der Kamp het water op de weide weg zodat het paard niets meer te drinken had, om me zo onder druk te zetten om het paard snel te kopen. Het feit dat een paard zonder water blijvende schade kan oplopen, maakte voor haar niets uit. Zij heeft absoluut geen hart voor dieren, het enige wat telt is geld.”
“Van wat ik intussen gehoord en gelezen heb, is deze Nathalie Bakker – Van der Kamp een meester in het manipuleren van mensen,” zegt Dirk Blanchart. “Een dierenvriend is zij allerminst. De toestand van de dieren die zich onder haar hoede bevinden, is allerminst bevredigend te noemen. Vlooien, wormen, schurft, uitgemergeld, klitten, … het keert in ieder verhaal terug. Nathalie Bakker – Van der Kamp maakt misbruik van de liefde die mensen hebben voor dieren om zichzelf te verrijken. Dit is pure oplichting.” Oppassen voor verschillende aliassen
“Nathalie Bakker – Van der Kamp is verre van dom. Toen haar wanpraktijken in Nederland aan het licht kwamen, nam zij op het internet tientallen verschillende aliassen aan. Ze beschikt ook over tientallen e-mail adressen en verschillende telefoonnummers. Regelmatig komen er nieuwe e-mail adressen en telefoonnummers bij. Op forums van dierenvrienden logt zij in onder verschillende aliassen, zodat niemand door zou hebben dat zij in feite berichtjes postte. Als zij ergens leest dat iemand op zoek is naar een opvang voor zijn hond, paard, pony of ezel, biedt zij spontaan haar hulp aan en treedt ze op als reddende engel. Argeloze mensen tuimelen erin, keer na keer. Nathalie blijft ook nooit lang op hetzelfde adres wonen. Omdat iedereen toegang heeft tot het internet en de controle op de verkoop van dieren via het internet onbestaande is, kon zij tot op vandaag ongestoord haar gang gaan,” vertelt Dirk Blanchart. “De naam Nathalie Bakker – Van der Kamp wordt ook steeds meer in verband gebracht met diefstal van dieren. In hoeverre dit geruchten zijn of op de waarheid berust, zal een grondig onderzoek moeten uitwijzen, hierover spreek ik mij niet uit. Feit is dat al haar advertenties nog altijd online staan, en dat mensen die op zoek zijn naar een nieuw huisdier het gevaar lopen om in de klauwen van Nathalie Bakker – Van der Kamp terecht te komen. Vooral deze mensen willen wij langs deze weg waarschuwen. Op kapaza alleen al staan er 17 advertenties van haar, ook op andere websites is zij dagelijks actief.” Naar verluid zouden nu ook in België enkele mensen en organisaties zich groeperen om een gerechtelijke procedure aan te spannen tegen Nathalie Bakker – Van der Kamp. BLID wil de omvang van het bedrog van Nathalie Bakker – Van der Kamp mee in kaart helpen brengen en roept alle mensen, die ooit een dier afgestaan hebben aan Nathalie of gekocht hebben van Nathalie, op om een mailtje te sturen naar: oplichting@blid.be Alle berichten zullen overgemaakt worden aan het FOD Dierenwelzijn en de gerechtelijke instanties, zodat deze diensten een grondig onderzoek kunnen starten en het bedrog van deze vrouw voor eens en voor altijd een halt kan toeroepen. BLID roept de lezers van dit bericht ook op om deze oproep op zo veel mogelijk websites te plaatsen zodat zo veel mogelijk gedupeerden zich kunnen aanmelden. “Laat ons het internet, dat het ultieme wapen is van Nathalie Bakker – Van der Kamp, nu tegen haar gebruiken om alle gedupeerden de kans te geven hun stem te laten horen, zodat dergelijke scenario’s zich naar de toekomst toe nooit meer kunnen voordoen,” vraagt Dirk Blanchart. Geïnteresseerden kunnen via Google een heleboel verhalen terugvinden over de praktijken van Nathalie Bakker – Van der Kamp.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

© 2024 Gedichten van Albertine | Entries (RSS) and Comments (RSS)

Design by Web4 Sudoku - Powered By Wordpress