zo. mei 26th, 2024

Linux voor Iedereen

Ubuntu is een compleet en gratis linux besturingssysteem, vrij beschikbaar met zowel community als betaalde ondersteuning. Ubuntu wordt ontwikkeld door een grote community en we nodigen je graag uit om mee te doen!

De Ubuntu community is gebaseerd op de ideeën uit het Ubuntu manifest: dat software zonder enige (betalings)verplichting beschikbaar zou moeten zijn, dat software door iedereen in zijn of haar taal bruikbaar zou moeten zijn, ook voor mensen met een handicap, en dat iedereen de vrijheid moet hebben om software aan te passen aan zijn of haar wensen.

Deze vrijheden maken Ubuntu fundamenteel anders dan traditionele ‘gesloten’ software: niet alleen zijn alle tools gratis beschikbaar, ook heb je de vrijheid om de software aan te passen zoals je zelf wilt.

Ubuntu is geschikt voor gebruik op zowel desktop als server. De meest recente versie van Ubuntu biedt ondersteuning voor de PC (Intel x86), 64-bit PC (AMD64) en Sparc (Sun Sparc) computers.

Ubuntu bevat meer dan 16.000 softwarepakketten, maar de standaard desktop installatie past op één enkele cd. Van tekstverwerken en werken met spreadsheets tot webserver software en programmeertoepassingen, alles is te vinden in Ubuntu.

Door Guzzioot

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.